Klikk her for å lese mer

onsdag, mai 11, 2005

Ny vår for verving

Europabevegelsen har satt noen vervemål for 2004, og vi ligger godt an til å klare dem. Hele trikset er å komme seg ut på stands, og en bra stand er et kick å være med på. Husk bare på disse to enkle tingene, så blir du en superverver:

1. Spør folk om de vil bli med!
De aller fleste er ikke medlemmer fordi de ikke har blitt spurt om å bli medlem. (I følge FAFO-forskning om ungdoms deltakelse i organisasjoner.) Moralen er: Spør folk om de vil bli med. Og det er jo egentlig ganske logisk, ville noen av dere for eksempel ha tegnet støttemedlemskap i Redd Barna hvis de som var ute med materialet ikke en gang hadde spurt deg om å bidra, men bare gitt deg en løpeseddel? Med en gang de har tatt i mot løpeseddelen, kan du spørre om de kunne tenke seg å bli med.

2. Vær overbevist om at de vil bli med.
Kun unntaksvis sier folk "Ja, selvfølgelig" med en gang du spør dem. De aller fleste som blir medlemmer sier nei først. Det er veldig lett å se hvilke nei som egentlig bare betyr "Gi meg et argument for å bli med, så er jeg med." Minn dem på at det er viktig for oss å ha medlemmer for å kunne overbevise tvilerne og vinne neste gang, fortell dem at de kan lære mer om EU ved å bli med, at de får medlemsmagasin med mange gode reportasjer og nyttige EU-fakta, og fortell dem at det er et veldig godt miljø i organisasjonen med kurs, kafeturer og reiser som de kan bli med. For ungdommer kan dere vektlegge sommerleiren og muligheten for å være med på reiser til Europa.

Verre er det ikke. Skaff verveblokker fra huset og ha en løpeseddelaksjon i dag. Du trenger ikke en gang en standstillatelse for det!


I fabelaktig vær på lørdag gjennomførte fylkesstyrets trofaste arbeidsgjeng nok en vellykket stands. Mellom kroppsmalere og tegneseriefantaster delte vi ut løpesedler til mange forbipasserende. Underveis fikk vi moralsk støtte blant annet fra svenske senterungdommen og en rekke høyrefolk, og innen vi pakket sammen standsen hadde vi nådd målet om 16 vervede i mai måned - og det bare en uke ut i måneden! Mot slutten kom Thomas og Anders fra sine stands på Majorstua og Grünerløkka, og ble med på en øl på Stortings Plass.


Lars Martin Mediaas
Oslo EB


klikk her for å lese mer!