Klikk her for å lese mer

tirsdag, november 07, 2006

Lykke til med valget, USA!

Nei, dette skal ikke være en post om at amerikanere er fra mars og europeere fra venus og at atlanterhavet vokser og at zzzz.

Bruk heller dagen til å ta en kikk på den amerikanske tenketanken Demos. De leker med tanken på utstillinger som "Demokrati i årene med Bush" som blant annet vil inneholde "displays of flawed or manipulated voting machines, purged voter lists, excessive ID checks, rubber-stamp courts, and suspensions of civil liberties". Der med andre ord, som de selv sier det, partipolitisk uavhengige. De har et par programmer eller forskningsområder, blant annet et for økonomiske muligheter. Det ledes av Tamara Draut (bildet) som har skrevet boken "Strapped - Why America's 20- and 30-Somethings Can't get Ahead". Hensikten med boken er å få i gang en debatt om hvor USA feiler og hvordan man kan få landet i gang igjen.


Heller du mer mot den andre siden kan du besøke den konservative tenke-tanken Heritage. De har blant annet gitt ut boken "Getting America Right" med undertittelen "de sanne, konservative verdiene vår nasjon trenger i dag". De sier at det som kan redde nasjonen er det som "always made this nation great: free enterprise, limited government, individual freedom, traditional American values, a strong national defense, and the rule of law" og Margaret Tatcher sier om boken at det er en "acute and inspiring analysis".

Så var det bare å velge da...